ukenru
siriya-zayavila-scho-izrayilski-viyskovi-litaki-obstrilyali-raketami-port-mista-latakiya

Сирія заявила, що ізраїльські військові літаки обстріляли ракетами порт міста Латакія

 • 24443 переглядiв

КИЇВ. 7 грудня. УНН. Як повідомляює сирійське державне інформаційне агентство SANA, ізраїльські військові літаки обстріляли ракетами порт Латакії у вівторок, шо призвело до великої пожежі, інформує УНН.

Деталі

Міський порт Латакії є життєво важливим об'єктом, звідки більша частина сирійського імпорту доставляється в країну.

Кілька ракет потрапили до зони контейнерів у порту, внаслідок чого деякі з них спалахнули. В порту були чутні вибухи. На території контейнеровозів виникла сильна пожежа.

Сирійська обсерваторія з прав людини, що базується у Великій Британії, опозиційна група зі спостереження за війною, заявила, що авіаудар вдарив по постачанні зброї для підтримуваних Іраном бойовиків. Там додали, що вибухи на об'єкті були дуже сильними і завдали серйозних матеріальних збитків.

Доповнення

Ізраїль визнає, що він націлений на бази союзних з Іраном ополченців, таких як ліванське бойове угруповання "Хезболла", бойовики якого розгорнуті у Сирії. Ізраїль заявляє, що присутність Ірану на його північному кордоні – це "червона лінія", виправдовуючи свої удари по об'єктах та озброєнню на території Сирії.

"Хезболла" бореться на боці сирійського президента Башара Асада у війні, яка почалася після військового придушення протестів, натхнених Арабською весною, із закликом до його відставки.

Українські Національні Новини

Новини Світу