ukenru
sinod-rpts-u-minsku-obgovorit-pitannya-pravoslavnoyi-tserkvi-v-ukrayini-ochikuyut-kirila

Синод РПЦ у Мінську обговорить питання православної церкви в Україні: очікують Кирила

 • 10777 переглядiв

КИЇВ. 5 жовтня. УНН. Положення православної церкви в Україні стане однією з найважливіших тем засідання священного синоду Руської православної церкви. Про це повідомив митрополит Мінський і Заславський Павло, передає УНН з посиланням на БЕЛТА.

На 15 жовтня в Білорусі заплановано проведення засідання священного синоду Руської православної церкви, в якому, як очікується, візьме участь Патріарх Московський і всієї Русі Кирило. Патріарх Кирило прибуде в Білорусь 13 жовтня.

При цьому видання "Говорить Москва" повідомляє, що митрополит Мінський і Заславський Павло заявив, що "Білоруська православна церква знову закликає патріарха Варфоломія переосмислити і відкликати рішення про надання незалежності Українській православній церкві".

Нагадаємо, 23 вересня патріарх Варфоломій проголосив, що надіслав усім повідомлення про те, що Україна якомога швидше отримає автокефалію, оскільки має на це право.

Константинопольський патріархат у межах підготовки до надання автокефалії православної церкви в Україні 7 вересня призначив своїх екзархів у Києві. Також Вселенський патріарх Варфоломій під час переговорів з патріархом РПЦ Кирилом повідомив, що рішення про українську автокефалію вже ухвалено, і вже ведуться відповідні процеси.

Українські Національні Новини

Політика