ukenru
siloviy-stsenariy-rozblokuvannya-zaliznitsi-na-donbasi-ne-planuyetsya-g-tuka

Силовий сценарій розблокування залізниці на Донбасі не планується - Г.Тука

 • 9464 переглядiв

КИЇВ. 21 лютого. УНН. Низка підприємств "Метінвесту" зупиняє роботу, на черзі ПрАТ "ММК ім. Ілліча". Про це журналістам повідомив заступник міністра з тимчасово окупованих територій України Георгій Тука, передає кореспондент УНН.

"Сьогодні вже пройшла інформація, що низка підприємств Метінвесту зупиняється. На черзі виникнення проблем щонайменше у ММК ім Ілліча у Маріуполі", - сказав Г.Тука.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через блокаду Донбасу зупинився Єнакіївський металургійний завод

Він додав, що поки силовий сценарій розблокування залізниці на Донбасі не планується.

"Рішення РНБО є, але бажання застосовувати силу ні в кого немає, тому прем'єр виступив з ініціативою сісти за стіл переговорів", - сказав Г.Тука.

Він зазначив, що 95% учасників блокади дезінформовані її організаторами.

"Величезна кількість інформації яка подається від політиків, які керують цим процесом, вона не відповідає дійсності, це відверта маніпуляція і брехня, але людям її доводять як істину", - сказав Г.Тука.

Він підкреслив, що торгівлі з тимчасово окупованою територією Донбасу немає, так як Україна не перевищує кошти за вугілля, а лише виплачує на картки Ощадбанку зарплати шахтарям.

Г.Тука зазначив, що великою помилкою нинішнього уряду було замовчування під час підготовки до опалювального сезону затримку 45 днів вагонів з вугіллям. Тоді за його словами блокаду проводили бойовики.

Українські Національні Новини

Політика