ukenru
sili-spetsoperatsiy-nalagodili-pidgotovku-biytsiv-za-standartami-nato

Сили спецоперацій налагодили підготовку бійців за стандартами НАТО

 • 9191 переглядiв

КИЇВ. 24 липня. УНН. Сили спеціальних операцій налагодили підготовку особового складу за стандартами країн НАТО. Про це повідомив командувач Сил спеціальних операцій Збройних сил України генерал-лейтенант Ігор Луньов під час брифінгу, передає кореспондент УНН.

"На цей час відбудована структура сил Спеціальних операцій, Генеральним штабом визначені основні функції і завдання, налагоджена підготовка особового складу за стандартами, які прийняті у країнах Альянсу, визначені перспективи розвитку, які адаптовані до викликів сьогодення, створена достатня на сьогодні нормативно-правова база, яка дозволяє Силам спеціальних операцій виконувати свої завдання за призначенням, здійснювати відбір, підготовку та захист особового складу", - зазначив Луньов.

За його словами, на сьогодні в рамках переходу армії на стандарти НАТО відпрацьовані й ухвалені 2 закони України, 5 указів Президента, в тому числі 1 – таємний, одна постанова Кабінету міністрів, 16 наказів міністра оборони України, 13 відповідних наказів начальника Генерального штабу, що дозволяє в повній мірі використовувати ті функції і завдання, які покладені на ССО.

Нагадаємо, Президент України Володимир Зеленський заявив, що з наступного року у Збройних силах України має розпочатися впровадження стандартів і процедур НАТО.

Українські Національні Новини

Політика