ukenru
sili-oboroni-pivdnya-okupanti-ne-mozhut-efektivno-vikoristovuvati-svoyu-ppo-pid-chas-atak-zsu

Сили оборони Півдня: окупанти не можуть ефективно використовувати свою ППО під час атак ЗСУ

 • 229391 переглядiв

КИЇВ. 5 вересня. УНН. Протиповітряна оборона ворога не здатна ефективно протидіяти атакам Збройних сил України, які використовують все наявне озброєння для досягнення поставлених командуванням цілей. Про це на брифінгу повідомила начальниця об’єднаного координаційного прес-центру сил оборони півдня України Наталя Гуменюк, інформує УНН.

Деталі

За її словами, українські військовослужбовці не надають ворогу можливості використовувати українську інфраструктуру в своїх інтересах та тримають під вогневим ураженням на півдні відповідні об’єкти.

Цитата

"Тобто, нанесенні удари були достатньо красномовні – дали зрозуміти, що використовувати, зокрема, наші мости ворогові у своїх цілях не слід. При цьому під ураження також потрапляє протиповітряна оборона ворога і вона нездатна протидіяти ефективно", - повідомила Гуменюк.

Також вона наголосила, що окупанти, попри ризик для свого життя, намагаються перевозити мостами важку техніку та боєприпаси. Наслідком цього стало руйнування певних секцій одного з мостів, оскільки вони не витримали навантаження.

"Наразі всі ці артерії є непроїзними. Саме тому вони окупанти облаштовують альтернативні шляхи – паромні, понтонні переправи, баржеві переправи. І ми їх теж тримаємо під вогневим контролем", - додала Гуменюк.

Речниця Сил оборони Півдня заявила, що в російській армії відбувається нестача ракет, тому збройні сили рф використовують "Онікс" та "С-300".

Доповнення 

У Вінницькій області працювала протиповітряна оборона, місцевих жителів закликають бути в укриття. 

Українські Національні Новини

Кримінал та НП