sietl-stav-pershim-mistom-u-ssha-yake-zaboronilo-kastovu-diskriminatsiyu

Сіетл став першим містом у США, яке заборонило кастову дискримінацію

 • 707748 переглядiв

КИЇВ. 23 лютого. УНН. Місто Сіетл стало першим містом у США, яке заборонило дискримінацію за кастовою ознакою, передає УНН з посиланням на BBC.

Деталі

Член ради Кшама Савант, яка запропонувала внести закон про заборону дискримінації за кастовою ознакою сказала, що боротьба з кастовими упередженнями "глибоко пов'язана з боротьбою проти всіх форм гноблення".

Прихильники заборони кажуть, що це необхідно для запобігання поширенню кастових упереджень у США.

Нагадаємо, шо кастова система в Індії існує понад 3000 років і ділить суспільство індуїстів на жорсткі ієрархічні групи. Постанова, яку прийняли в Сіетлі у вівторок, працює за аналогічними заборонами на кастові упередження.

"Кастова дискримінація має місце не тільки в інших країнах", - сказала Савант.

Член ради говорить, що: "З цим стикаються американці з Південної Азії та інші іммігранти на своїй роботі, у тому числі в технологічному секторі, в Сіетлі та в містах по всій країні".

Доповнення

У своєму зверненні Американська індуїстська федерація з Вашингтону заявила, що, хоча цілі постанови заслуговують на похвалу, проте вона "несправедливо виділяє і націлює цілу спільноту через її національне походження".

Вони додали, що американці індійського походження складають менш як 2% населення штату Вашингтон, і заявили, що існує мало свідчень будь-якої поширеної дискримінації за кастовою ознакою.

Кастова дискримінація заборонена в Індії з 1948 року, проте дискримінація продовжується, особливо щодо далітів, яких колись називали "недоторканними".

За даними аналітичного центру Інституту міграційної політики, США є другим місцем за популярністю для індійців, які живуть за кордоном.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі