ukenru
si-tszinpin-mozhe-obgovoriti-z-putinim-skhemi-ukhilennya-vid-sanktsiy-isw

Сі Цзіньпін може обговорити з путіним схеми ухилення від санкцій - ISW

 • 671275 переглядiв

КИЇВ. 18 березня. УНН. Глава КНР Сі Цзіньпін зустрінеться з російським диктатором володимиром путіним, імовірно, для того, щоб обговорити схеми ухилення від санкцій і інтерес Китаю до посередництва у врегулюванні війни в Україні шляхом переговорів. Про це ідеться у черговому звіті Інституту вивчення (ISW), передає УНН.

Цитата

«Імовірно, Сі планує обговорити з путіним і російськими офіційними особами схеми ухилення від санкцій, щоб підтримати продаж і постачання китайського обладнання росії», - ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Візит Сі Цзіньпіна до росії відбудеться з 20 по 22 березня

Деталі

Раніше ISW оцінювало, що правитель білорусі олександр лукашенко і Сі 1 березня підписали пакет із 16 угод, які можуть сприяти ухиленню росії від санкцій шляхом переміщення китайських товарів через білорусь.

«Сі також, імовірно, прагне сприяти зусиллям Китаю, спрямованим на позиціювання Китаю як неупередженого третього посередника на переговорах між росією та Україною», - зазначається в повідомленні.

Китай оприлюднив широкий мирний план з 12 пунктів щодо врегулювання війни в Україні 24 лютого.

«Сі може спробувати використати свій успіх у посередництві у відновленні дипломатичних відносин між Іраном і Саудівською Аравією на більш масштабну спробу посередництва у цій війні», - повідомляють аналітики.

Доповнення

Білий дім прагне попередити спроби Китаю представити зустріч Сі Цзіньпіна та володимира путіна наступного тижня як миротворчу місію, припускаючи, що будь-які рамки, які пропонує Пекін, будуть «односторонніми і відображатимуть лише російську точку зору».

Українські Національні Новини

Новини Світу