ukenru
shvidki-test-sistemi-dlya-viyavlennya-koronavirusu-ochikuyut-do-16-bereznya-moz

Швидкі тест-системи для виявлення коронавірусу очікують до 16 березня - МОЗ

 • 12119 переглядiв

КИЇВ. 10 березня. УНН. Швидкі тест-системи для виявлення нового коронавірусу очікують в Україні 15 чи 16 березня. Виникли перебої з поставками. Про це під час брифінгу сказав заступник міністра охорони здоров’я України Віктор Ляшко, передає кореспондент УНН.

"Швидкі тест-системи, які повинні були приїхати 10 числа (березня - ред.), очікуються 15 або 16 числа. Це перебої з поставками, саме авіа - літак, який везе їх не тільки на територію України, а й на країни Європейського Союзу", - сказав Ляшко.

З його слів, якщо приватні заклади і аптеки почнуть закуповувати швидкі тести, то будь-яка людина зможе їх купити. "Піти провіритися у будь-якому закладі, у будь-якій аптеці купити", - зауважив Ляшко. Він додав, що наразі вони купуються централізовано.

На запитання, чи зможе людина купити ці швидкі тести в аптеці, Ляшко вказав: "Як з'являться, то зможе, наразі - не зможе".

На уточнення щодо ціни швидкого тесту представник МОЗ вказав: "Швидких - близько 360 грн плюс-мінус".

Також Ляшко зазначив, що "очікується надходження додатково 50 систем, які будуть досліджувати близько 100 зразків на одну систему, вони вже вилетіли з Копенгагена, сьогодні-завтра ми очікуємо їх в Україні - розмитнення і запущено буде в роботу".

Нагадаємо, раніше очікувалося, що експрес-тест-системи для виявлення коронавірусу надійдуть в Україну 10 березня.

Українські Національні Новини

Здоров'я