shvetsiya-zayavlyaye-scho-stala-mishennyu-dezinformatsiyi-rf-cherez-sviy-vstup-do-nato

Швеція заявляє, що стала мішенню дезінформації рф через свій вступ до НАТО

 • 425741 переглядiв

КИЇВ. 27 липня. УНН. Швеція є об'єктом дезінформаційної кампанії, яку проводять "підтримувані росією суб'єкти" з метою зашкодити іміджу країни-кандидата на вступ до НАТО, повідомляє УНН з посиланням на Euroactiv.

Деталі

Прагнення Швеції вступити до НАТО після вторгнення рф в Україну привернуло до країни міжнародну увагу, а низка демонстрацій, під час яких протестувальники спалювали копії Корану, обурила мусульман у всьому світі.

«Швеція є об'єктом дезінформаційної кампанії, метою якої є завдання шкоди шведським інтересам і шведським громадянам. Підтримувані росією суб'єкти посилюють неправдиві заяви, такі як те, що шведська держава стоїть за оскверненням Священного Писання», - заявив журналістам на прес-конференції міністр цивільної політики Карл-Оскар Болін.

Він додав, що дії цих субєктів «намагаються "створити розкол і послабити міжнародний авторитет Швеції".

Мікаель Остлунд, речник Агентства психологічного захисту Швеції, заявив, що росія використовує спалення Корану як можливість для просування свого порядку денного в ЗМІ.

«Очевидно, що однією з таких амбіцій з боку росії є можливість ускладнити наш вступ до НАТО», - зауважив він.

Нагадаємо

Примірники Корану були спалені на кількох демонстраціях у Швеції та Данії цього літа, що викликало обурення серед мусульман і спонукало протестувальників до штурму і вандалізму щодо шведського посольства в Багдаді.

Данія і Швеція заявили, що засуджують спалення Корану, але не можуть запобігти цьому згідно з правилами захисту свободи слова. Туреччина, яка має право вето щодо членства Швеції в НАТО, засудила протести і закликала Стокгольм вжити заходів проти винних.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ірак вислав шведського посла у відповідь на спалення Корану

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі