ukenru
shvetsiya-zaprovadzhuye-tsifroviy-sertifikat-vaktsinatsiyi-vid-covid-19

Швеція запроваджує цифровий сертифікат вакцинації від COVID-19

 • 12366 переглядiв

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Швеція запроваджує цифровий сертифікат вакцинації від COVID-19 для громадських зібрань і заходів із понад 100 людьми в приміщеннях. Про це пише УНН з посиланням на The Associated Press.

Деталі

Цей крок послідував за аналогічними рішеннями інших країн Європейського Союзу на тлі нещодавнього зростання кількості випадків COVID-19 на континенті.

"Це важка новина. Ми всі хочемо, щоб пандемія закінчилася", – сказала міністр соціальних питань Лена Галленгрен, додавши, що сертифікат буде прийнятий з 1 грудня.

Міністр культури Аманда Лінд заявила, що пред'являти довідку про щеплення не обов'язково, але тим, хто не може її пред'явити, доведеться дотримуватися певних обмежень. Вона додала, що організатори заходу мають вирішувати, якими мають бути обмеження.

Пропуск на вакцинацію поки не буде діяти в ресторанах.

Доповнення

Швеція раніше виділялася серед європейських країн своєю порівняно невимушеною реакцією на пандемію.

Швеція не закривала бізнес під час пандемії, покладаючись на почуття громадянського обов’язку, щоб контролювати інфекцію.

Влада наголосила на індивідуальній відповідальності замість державних заходів охорони здоров’я.

У скандинавській країні офіційно зафіксовано 15 107 смертей, про 13 з яких повідомлялося в середу. Офіційні дані показують, що 85,3% населення віком від 16 років отримали першу дозу вакцини, тоді як 81,7% отримали повний курс щеплення.

Українські Національні Новини

Новини Світу