shvetsiya-provodit-noviy-oglyad-vitokiv-pivnichngo-potoku

Швеція проводить новий огляд витоків "Північнго потоку"

 • 153409 переглядiв

КИЇВ. 28 жовтня. УНН. Шведська прокуратура заявила у п'ятницю, що вони проведуть нове додаткове розслідування витоків з Nord Stream на місці злочину після того, як військово-морський флот та власник трубопроводу також розпочали дослідження цього тижня. Про це УНН пише з посиланням на AFP.

Цитата

"Я прийняв рішення разом зі Службою безпеки провести низку додаткових оглядів місця злочину", - йдеться у заяві прокурора Матса Юнгквіста.

Деталі

Юнгквіст додав, що шведські збройні сили вирішили допомогти розслідуванню у відповідь на запит, не повідомивши жодних подробиць про те, що вони шукали.

Нова інспекція проводиться після того, як військово-морський флот Швеції і власник трубопроводу Nord Stream AG оголосили раніше цього тижня, що вони проводять власні інспекції трубопроводів.

Голова служби зв'язку ВМС Швеції Джиммі Адамсон підтвердив, що вони перебували на місці події з кораблем, що спеціалізується на водолазних роботах.

"Перше розслідування не викликало друге, але це дві різні справи", - сказав Адамсон AFP.

Компанія Nord Stream AG, контрольний пакет акцій якої належить російському "Газпрому", заявила в четвер, що "спеціально обладнане судно" прибуло до місця "пошкодження трубопроводу у винятковій економічній зоні Швеції".

Контекст

Чотири витоки сталися на двох трубопроводах Nord Stream у Балтійському морі біля датського острова Борнхольм наприкінці вересня, і сейсмічні інститути повідомили, що вони зафіксували два підводні вибухи до появи витоків.

На початку жовтня шведська прокуратура заявила, що під час підводної перевірки витоків у шведській економічній зоні було зібрано речові докази, які підкріпили підозри про саботаж.

Хоча трубопроводи не працювали, коли стався витік, вони обидва утримували газ, який викидався через воду в атмосферу.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Швеція проводить новий огляд витоків "Північнго потоку"

     • 153409 переглядiв

    В Україні зібрали вже близько 31 млн тонн врожаю зерна

     • 1770783 переглядiв

    Зсуви та повені забрали життя 31 філіппінця

     • 166602 переглядiв

    Жовтнева інфляція у Франції найвища з 1985 року

     • 186321 переглядiв