ukenru
shulyak-skazav-khto-dopomogav-yanukovichu-skladati-list-putinu

Шуляк розказав, хто допомогав Януковичу складати лист Путіну

 • 19789 переглядiв

КИЇВ. 17 травня. УНН. Колишній командувач Внутрішніми військами МВС України Станіслав Шуляк та екс-начальник Генерального штабу ЗСУ Юрій Ільїн консультативно допомагали Віктору Януковичу складати листа президенту Російської Федерації Володимиру Путіну про введення військ в Україну. Про це Шуляк заявив сьогодні в ході допиту в режимі відеоконференції з окупованого Сімферополя Оболонському районному суду у справі про державну зраду екс-президента Віктора Януковича передає кореспондент УНН.

"Президент України розмовляв особисто зі мною і доручив проконсультуватися по цьому питанню з адміралом Ільїним. Тобто залучалися три особи… Моя участь і Ільїна полягала тільки в можливості розробки одного питання – миротворчої поліцейської місії за участю Збройних сил Російської Федерації або інших країн-підписантів мирової угоди (Януковича з опозицією – ред.)", - сказав Шуляк.

За його словами, присутність російських військ передбачалася на всій території України, "щоб забезпечити недопустимість конфлікту, не допустити кровопролиття".

"Звичайно! Адже конфлікт був на всій території України!" - наголосив Шуляк, відповідаючи на запитання прокуратури чи на всій території України мали стояти російські війська.

Також Шуляк повідомив, що спілкувався з Януковичем близько 40 хвилин 1 березня 2014 року у лікарні Ростова-на-Дону.

"Спілкувалися десь 40 хвилин у лікарні. Він розповідав про миротворчу місію в Югославії. Про причини потрапляння туди не інформував, а мені питати було незручно", - зазначив Шуляк.

Як повідомляв УНН, 28 листопада 2016 року Генеральний прокурор Юрій Луценко у Святошинському районному суді Києва оголосив підозру у відеорежимі екс-президенту України Януковичу у державній зраді, пособництві представникам влади РФ в умисних діях, вчинених з метою зміни меж України, та веденні агресивної війни. Тобто злочинах, передбачених ч.1. ст.111, ч.5 ст.27. ч.3 ст.110, ч.5 ст.27 ч.2 ст.437 ККУ.

Нагадаємо, колишній командувач Внутрішніх військ МВС України Станіслав Шуляк, який втік на територію Російської Федерації у 2014 році, заявляє, що і досі є не звільненим з органів внутрішніх справ України. Про це він заявив сьогодні в ході допиту в режимі відеоконференції з окупованого Сімферополя в Оболонському районному суду у справі про державну зраду екс-президента Віктора Януковича.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП