ukenru
shulyak-nazvav-kilkist-postrazhdalikh-biytsiv-vv-pid-chas-protestiv-na-maydani

Шуляк назвав кількість постраждалих бійців ВВ під час протестів на Майдані

 • 11832 переглядiв

КИЇВ. 17 травня. УНН. В ході сутичок між правоохоронцями і активістами Майдану під час акцій протесту 2013-2014 років постраждало понад 1 тис. бійців Внутрішніх військ МВС України. Про це сьогодні в ході допиту в режимі відеоконференції з окупованого Сімферополя Оболонському районному суду у справі про державну зраду екс-президента Віктора Януковича заявив колишній командувач ВВ МВС України Станіслав Шуляк, передає кореспондент УНН.

"Події, які відбулися наприкінці листопада 2013 включно по 20-ті числа лютого 2014 року мирними вони не були – це були дії провокативного характеру з елементами кримінальних і тяжких кримінальних злочинів. Починаючи з 1 грудня 2013 року, коли у ті події вступили безпосередньо підрозділи Внутрішніх військ, безпосередньо 1 грудня до госпіталю МВС поступило 126 чоловік, з них – 64 з тяжкими тілесними ушкодженнями. Якщо вас цікавить вся статистика за той період, то понад 1 тис. чоловік було поранено, 258 чоловік отримали важкі поранення, 157 отримали вогнепальні поранення", - сказав Шуляк.

Як повідомляв УНН, 28 листопада 2016 року Генеральний прокурор Юрій Луценко у Святошинському районному суді Києва оголосив підозру у відеорежимі екс-президенту України Януковичу у державній зраді, пособництві представникам влади РФ в умисних діях, вчинених з метою зміни меж України, та веденні агресивної війни. Тобто злочинах, передбачених ч.1. ст.111, ч.5 ст.27. ч.3 ст.110, ч.5 ст.27 ч.2 ст.437 ККУ.

Нагадаємо, Оболонський районний суд Києва розпочав допит колишнього командувача Внутрішніх військ МВС України Станіслава Шуляка у кримінальному провадженні про державну зраду екс-президента Віктора Януковича.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП