ukenru
shturm-kapitoliyu-qanon-shaman-zasudzheniy-do-bilsh-nizh-trokh-rokiv-vyaznitsi

Штурм Капітолію: "QAnon Shaman" засуджений до понад трьох років в'язниці

 • 20099 переглядiв

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Федеральний суд США у середу засудив "Шамана QAnon" до 41 місяця в'язниці через його роль у смертельному нападі 6 січня на Капітолій США, який здійснювали послідовники тодішнього президента Дональда Трампа. Про це пише УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

Прокуратура, попросила окружного суддю США Ройса Ламберта, призначити Джейкобу Ченслі (Шаман QAnon) 51 місяць ув'язнення, який у вересні визнав себе винним, коли він та тисячі інших штурмували будівлю Капітолію, щоб спробувати перешкодити Конгресу засвідчити обрання президента Джо Байдена.

Працівники в’язниці діагностували у Ченслі транзиторну шизофренію, біполярний розлад, депресію та тривожність.

Вирок Ченслі ідентичний вироку, який суддя Ламберт наклав на колишнього спортсмена змішаних єдиноборств Скотта Фейрлемба, який вдарив поліцейського, - 41 місяць в'язниці. Ці два вироки є найсуворішими з 675 судових переслідувань за масові заворушення в Капітолії.

Більшість звинувачень під час судових переслідувань 6 січня досі були у справах про ненасильницькі проступки, але державні адвокати вимагають тюремного ув’язнення для деяких підсудних, яким загрожують більш серйозні звинувачення.

Додамо

6 січня 2021 року натовп протестувальників, які підтримували спроби 45-го президента США Дональда Трампа скасувати результат президентських виборів 2020 року, здійснили несанкціонований владою вхід до Капітолію США. Прорвавшись через службу безпеки, вони завдали збитків і на кілька годин зайняли частини будівлі. Заворушення, згідно з заявами провідних ЗМІ та політиків, були спровоковані коментарями, зробленими Трампом на мітингу, який безпосередньо передував цій події.

Внаслідок насильства загинули чотири людини. Офіцер поліції Капітолію, на якого напали протестувальники, помер наступного дня після заворушень, а четверо поліцейських, які брали участь в обороні Капітолію, згодом покінчили з життям. Близько 140 поліцейських отримали поранення.

Українські Національні Новини

Новини Світу