shtorm-yakyi-pryishov-z-tykhoho-okeanu-stav-pidtopliuie-pusteli-u-kalifornii

Шторм, який прийшов з Тихого океану, став підтоплювати пустелі у Каліфорнії

 • 26467 переглядiв

Потужний шторм у Каліфорнії спричиняє значні повені і рухається на південний схід, загрожуючи південно-східній частині штату і сусідній Арізоні. Національна метеорологічна служба США попереджає про повені в містах і на річках через сильні дощі.

Потужний шторм продовжує заливати території Каліфорнії, перемістившись до південно-східної частини штату и створивши загрозу повеней на території від Сан-Дієго до пустелі Мохаве і далі, до частини Арізони. Про це пише УНН з посиланням на CNN.

Деталі

Національна метеорологічна служба США оголосила про загрозу повені в низинних міських районах Каліфорнії і пустелі. Зливи і грози можуть стати причиною випадіння 3,8 см опадів протягом п'ятниці. В деяких районах може випасти до 2,5 см опадів в найкоротші терміни, що призведе до розливу річок, повідомляє метеорологічна служба.

У четвер автомобілісти вже масово застрягали в своїх машинах на затоплених дорогах на північний захід від Лос-Анджелеса.

За даними Національної метеорологічної служби, з опівночі до 1 години ночі в центрі Окснарда випало до 8 см опадів, що перевищує середній показник за весь грудень.

Це дійсно драматичний шторм. В Окснарді, особливо вночі, пройшли зливи, які, за попередніми даними, є, ймовірно, найсильнішими зливами, які коли-небудь спостерігалися в цій частині Південної Каліфорнії

- сказав кліматолог Деніел Свейн з Каліфорнійського університету в Лос-Анджелесі.

Шторм пронісся Північною Каліфорнією на початку тижня, коли центр системи низького тиску повільно рухався на південь від узбережжя. Синоптики описали його як шторм, який відрізаний від загального потоку із заходу на схід і може затримуватися на кілька днів, збільшуючи кількість дощу.

Північний схід США постраждав від несподівано сильного шторму на початку цього тижня, а деякі райони штатів Мен, Нью-Гемпшир і Вермонт все ще відновлюються після дощу і вітру. Особливо сильно постраждали райони штату Мен вздовж річок Андроскоггін і Кеннебек.

Щонайменше семеро людей у штатах Східного узбережжя загинули в результаті штормів, зокрема, в Пенсильванії, Нью-Йорку, Массачусетсі і Мені.

У Німеччині через шторм призупиняється залізничне сполучення22.12.23, 13:19

Анастасія Рябоконь

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі