ukenru
shtaynmayyer-zagovoriv-pro-vizit-do-ukrayini

Штайнмайєр заговорив про візит до України

 • 125543 переглядiв

КИЇВ. 12 травня. УНН. Президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайєр заявив, що він не має конкретних планів щодо поїздки в Україну в найближчій перспективі, але припускає, що з часом зустрінеться з Президентом України Володимиром Зеленським. Про це він сказав німецькому телеканалу MDR, передає УНН.

Деталі

На запитання чи хоче він поїхати в Україну, він сказав, що радий вирішенню дипломатичних розбіжностей між Німеччиною та Україною.

За його словами, цьому також сприяли візити голови Бундестагу Бербель Бас та федерального міністра закордонних справ Анналени Бербок, а також відкриття посольства Німеччини в Україні.

«Це сигнали, що надійшли до Києва. Тому зараз має бути прийняте рішення про те, хто і коли продовжуватиме їздити. Блокади більше нема. Я не маю жодних конкретних планів поїздок у найближчій перспективі. Але я припускаю, що згодом знову зустрінуся з Зеленським, - сказав Штайнмайєр.

Доповнення

Українська влада очікує візитів найвищого політичного керівництва Німеччини.

Раніше

У середині квітня Офіс президента України скасував візит лідера Німеччини Франка Вальтера Штайнмаєра до Києва. Причиною стали тісні зв'язки Штайнмайєра з росією останніми роками.

Після цього посол України Андрій Мельник заявив, що до Києва запрошено канцлера Німеччини Олафа Шольца, з яким вище керівництво має намір обговорити перспективи постачання важкого озброєння в Україну.

Проте сам канцлер заявив, що не хоче їхати до Києва, доки там не побуває президент Штайнмайєр.

Українські Національні Новини

Новини Світу