ukenru
shtati-vveli-sanktsiyi-proti-kitayskoyi-kompaniyi-za-postachannya-suputnikovikh-znimkiv-ukrayini-naymantsyam-vagnera

Штати ввели санкції проти китайської компанії за постачання супутникових знімків України найманцям Вагнера

 • 2245084 переглядiв

КИЇВ. 26 січня. УНН. Сполучені Штати ввели санкції проти китайської компанії за те, що вона надала супутникові знімки України, щоб допомогти російській групі найманців Вагнера, передає УНН.

Міністерство фінансів та Державний департамент офіційно визнали Групу Вагнера транснаціональною злочинною організацією.

Деталі

Changsha Tianyi Space Science and Technology Research Institute Co., китайська фірма, яка, за даними міністерства фінансів, надала групі Вагнера супутникові знімки України.

«Ці зображення були зібрані для того, щоб дати можливість Вагнеру вести бойові дії в Україні», - йдеться в заяві Міністерства фінансів, яке також оголосило про санкції щодо дочірньої компанії китайської компанії, що базується в Люксембурзі.

Міністерство фінансів також запровадило санкції щодо авіаційної компанії Kratol, яка базується в Об'єднаних Арабських Еміратах, яка надала групі Вагнера літаки для перевезення персоналу та обладнання між Центральноафриканською Республікою, Лівією та Малі.

Доповнення

Китай є союзником росії, але Сполучені Штати вважають помірною підтримку Пекіном війни в Україні, включаючи відмову постачати Москві зброю.

Офіційні особи США стурбовані діяльністю приватних китайських компаній, які, на думку Вашингтона, навряд чи працюють за вказівкою китайського уряду, але Пекін може їх зупинити.

Група Вагнера, очолювана євгеном пригожиним, бізнесменом, близьким до путіна, проявляла особливу активність у Центральноафриканській Республіці, де міністерство фінансів внесло до чорного списку фірми, які вважають частиною російського підрозділу.

Білий дім у п'ятницю заявив, що Вагнер має близько 50 000 бойовиків в Україні, 80 відсотків з них набрано з в'язниць.

Українські Національні Новини

Новини Світу