ukenru
shtam-omicron-zareyestruvali-u-57-krayinakh-svitu

Штам Omicron зареєстрували у 57 країнах світу

 • 14501 переглядiв

КИЇВ. 8 грудня. УНН. Варіант "Omicron" був зареєстрований у 57 країнах світу, і кількість пацієнтів, які потребуватимуть госпіталізації, ймовірно, зростатиме в міру його поширення, повідомила Всесвітня організація охорони здоров’я в середу, інформує УНН.

Деталі

ВООЗ у своєму щотижневому епідеміологічному звіті зазначила, що необхідні додаткові дані, щоб оцінити тяжкість захворювання, викликаного варіантом "Omicron", і чи можуть його мутації знизити захист імунітету, отриманого вакциною.

"... очікується, що кількість госпіталізацій збільшиться, якщо буде інфіковано більше людей...", - йдеться в повідомленні.

Експерти ВООЗ звертають увагу, що в країнах на півдні Африки зараз швидко зростає кількість випадків зараження коронавірусом.

Кількість зареєстрованих випадків COVID-19 у Південній Африці подвоїлася за тиждень до 5 грудня і склала понад 62 000, а "дуже значне" зростання захворюваності було помічено в Есватіні, Зімбабве, Мозамбіку, Намібії та Лесото.

Поширення "Omicron" у поєднанні з розширеним тестуванням і низьким рівнем вакцинації, можливо, зіграло свою роль.

Посилаючись на ризик повторного зараження, ВООЗ заявила: "Попередній аналіз свідчить про те, що мутації, наявні у варіанті "Omicron", можуть знижувати нейтралізуючу активність антитіл, що призводить до зниження захисту від природного імунітету".

Додамо

26 листопада ВООЗ оголосила варіант "Omicron", який вперше був виявлений на півдні Африки, варіантом, що "викликає занепокоєння". Це п’ятий штам SARS-CoV-2, який має таке позначення.

Українські Національні Новини

Новини Світу