ukenru
shtab-ato-z-pochatku-diyi-rezhimu-tishi-na-donbasi-zafiksovano-23-obstrili-ukrayinskikh-pozitsiy-dopovneno

Штаб АТО: з початку дії режиму тиші на Донбасі зафіксовано 23 обстріли українських позицій (доповнено)

 • 7944 переглядiв

КИЇВ. 24 грудня. УНН. З початку дії режиму припинення вогню у суботу до 18:00 на Донбасі зафіксовано 23 обстріли українських позицій, передає УНН з посиланням на прес-центр штабу АТО.

"Російсько-окупаційні війська продовжують обстрілювати наші позиції з автоматичних гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї", - йдеться у повідомленні.

Вказано, що найбільша кількість обстрілів зафіксована на маріупольському напрямку поблизу населених пунктів Мар’їнка, Широкине та Водяне. Двічі було здійснено обстріли по одній міні калібру 120 міліметрів в районі Талаківки.

Також зазначається, що на донецькому напрямку наші позиції були обстріляні у районі Світлодарської дуги та Авдіївки.

Крім того, за даними штабу АТО, на луганському напрямку обстріляли Жовте.

"Оскільки обстріли несли суто провокаційний характер, українські військові вогонь у відповідь не вели. Загалом з початку цієї доби зафіксовано 23 обстріли наших позицій", - додали у штабі АТО.

Як повідомляв УНН, станом на ранок 24 грудня українська сторона СЦКК підтвердила про запровадження всеосяжного, стійкого, безстрокового припинення вогню, починаючи з 00:00 24 грудня 2016 року.

Згодом у штабі АТО повідомили, що бойовики розпочали провокації після запровадження режиму тиші в зоні АТО і відкрили вогонь зі стрілецької зброї.

Тристороння контактна група, представники ОРДО і ОРЛО домовилися у Мінську про припинення вогню на Донбасі з півночі 24 грудня.

Як повідомляв УНН, Президент П.Порошенко закликав РФ забезпечити дотримання режиму припинення вогню на Донбасі з 24 грудня.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП