shmyhal-sklykaie-ekstrenu-naradu-cherez-nevyznachenist-biudzhetu-bloomberg

Шмигаль скликає екстрену нараду через "невизначеність" бюджету – Bloomberg

 • 43484 переглядiв

Прем'єр-міністр України домагається скликання екстреної зустрічі з донорами через невизначеність з бюджетом на 2024 рік.

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль попросив екстреної зустрічі з міжнародними донорами, оскільки Україна зіткнулася з "надзвичайно високою невизначеністю" щодо свого бюджету у 2024 році. Про це пише Bloomberg, передає УНН.

Деталі

Видання посилається на лист українського премʼєра до Міжвідомчої координаційної платформи донорів (MDCP). За даними Bloomberg, у ньому йдеться, що фінансування потрібне уже в січні та має бути спрямоване на бюджетні потреби.

У листі прем’єр-міністр Денис Шмигаль зазначив, що фінансування потрібне наступного місяця та має бути спрямоване на основні потреби українського бюджету. Повідомлення підкріплює прохання України, що понад 110 мільярдів доларів фінансової допомоги затримано через політичну боротьбу в США та Європейському Союзі.

Для підтримки макроекономічної стабільності вкрай важливо, щоб ми отримували достатнє, оперативне і передбачуване зовнішнє фінансування із січня 2024 року

йдеться в листі, яке цитує Bloomberg.

Минулого тижня Міністерство фінансів України заявило, що потреби у фінансуванні на 2024 рік становлять 37,3 мільярда доларів після отримання понад 42 мільярдів доларів зовнішньої допомоги у 2023 році.

Ми не можемо чекати до березня, щоб профінансувати наші соціальні потреби

сказав український прем'єр.

Бюджет України може бути недоотриманий вже в перших двох місяцях наступного року, заявив на початку цього місяця міністр фінансів Сергій Марченко .

Незрозуміло, як одержувачі відреагували на лист і чи погодилися вони на зустріч раніше.

Шмигаль: 3,3 млрд грн будуть розподілені регіонам на утримання шкіл та лікарень27.12.23, 19:24

Лілія Подоляк

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    Генштаб: українські захисники відбили 42 атаки ворога

     • 32362 переглядiв

    У Сашка з кліпу Imagine Dragons знову є дім на Миколаївщині

     • 33237 переглядiв