shmyhal-obhovoryv-z-premierom-liuksemburhu-sanktsiinu-polityku-proty-rf

Шмигаль обговорив з прем'єром Люксембургу санкційну політику проти рф

 • 83590 переглядiв

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль обговорив з Прем'єр-міністром Люксембургу Люком Фріденом політику санкцій проти росії, конфіскацію заморожених російських активів у Люксембурзі на суму понад 6 мільярдів євро для відновлення України та готовність Люксембургу долучитися до реалізації 7-го пункту Мирної формули Президента Зеленського.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль обговорив  з прем'єр-міністром  Люксембургу Люком Фріденом санкційну політику проти росії. Також Люксембург готовий долучитися до втілення сьомого пункту Формули миру Президента України, де йдеться про покарання росії за вчинені злочини. Про це повідомив Шмигаль, передає УНН.

"Важливі переговори з Прем’єр-міністром Люксембургу Люком Фріденом. Цінуємо внесок у підтримку України й нашої євроінтеграції. Люксембург також висловив зацікавленість в реконструкції Криворізького району Дніпропетровської області — потужного індустріального центру нашої держави", - написав Шмигаль.

Шмигаль подякував Люксембургу за військове співробітництво, а також за адвокацію макрофінансової допомоги минулого року та за сприяння схваленню програми Ukraine Facility цьогоріч.

"Крім того, Люксембург готовий долучитися до втілення сьомого пункту Формули миру Президента України, де йдеться про покарання росії за вчинені злочини. Особливу увагу акцентували на санкційній політиці. Наше спільне завдання — перекрити росії усі шляхи фінансування агресивної війни", - зазначив Шмигаль.

Шмигаль повідомив, що в Люксембурзі зберігається понад 6 млрд євро ресурсів рф.

"Одне з ключових питань — це конфіскація заморожених російських активів. За попередніми даними, в Люксембурзі зберігається понад 6 млрд євро ресурсів рф. Наша принципова позиція — ці кошти повинні працювати на Україну вже зараз.

Для нас важливо, аби всі російські заморожені суверенні активи пішли для стійкості та відновлення України", - написав Шмигаль.

Доповнення

Український прем'єр Денис Шмигаль обговорив з прем'єр-міністром  Люксембургу Люком Фріденом конфіскацію російських активів та відновлення України. 

Анна Мурашко

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    В Україні масштабна повітряна тривога через зліт ворожого МіГ

     • 63920 переглядiв

    На Харківщині трактор підірвався на міні - ОВА

     • 24566 переглядiв