shmigal-zayaviv-scho-ukrayina-vikonala-2-3-ugodi-pro-asotsiatsiyu-z-yes

Шмигаль заявив, що Україна виконала 2/3 Угоди про асоціацію з ЄС

 • 919454 переглядiв

КИЇВ. 24 лютого. УНН. Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що  Україні не подарували статус кандидата на членство в Європейський Союз, а вона його заслужила. Вже виконано 2/3 Угоди про асоціацію. Про це він повідомив під час засідання уряду, передає УНН.

Цитата

«Україна подала заявку на членство в ЄС. 23 червня 2022 року. Україна отримала статус кандидата на членство в ЄС. Нам не подарували цей статус. Ми його заслужили. Ми працювали над ним не один день, не один місяць, не один рік. Ми виконали 2/3 Угоди про асоціацію. Ми інтегруємося в європейський ринок», - повідомив Шмигаль.

Шмигаль зазначив, що Україна отримала 5 «безвізів» за один рік війни.

«Те, що планувалося робити роками. Енергетичний безвіз у березні, коли приєдналися до європейської енергомережі. Транспортний безвіз у червні, після якого не потрібні дозволи на перевезення в ЄС. Економічний безвіз, який скасував всі мита і квоти на українські товари в ЄС. Митний безвіз у жовтні, який починає інтеграцію нашої митниці в європейську. Цифровий безвіз і «Цифрова Європа». Ми виконуємо своє домашнє завдання», - розповів Шмигаль.

Прем'єр зазначив, що Україна змінюється та трансформується.

«Це не наші слова, а слова наших друзів та колег із Брюсселя. У відповідь ми кажемо, що через 2 роки ми будемо готові. Готові бути членом Європейського Союзу. І готові бути членом НАТО. Наша армія – одна з найсильніших у Європі. Наша армія – це щит європейського континенту», - розповів Шмигаль.

Доповнення

Україна виконала вже понад 72% зобов’язань, передбачених Угодою про асоціацію з Європейським Союзом.

Голова Єврокомісії заявила, що Україна проходить процес з набуття членства в ЄС з максимальною швидкістю.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Кабмін скоротив перелік підстав для закупівель без Prozorro

     • 1190344 переглядiв

    У МЗС Китаю спростували інформацію про продаж зброї росії

     • 977719 переглядiв

    FATF безстроково призупинила членство рф. В ОП відреагували

     • 2211415 переглядiв