ukenru
shmigal-zaklikav-kerivnikiv-oblastey-nadati-propozitsiyi-po-rozgortannyu-mobilnikh-gospitaliv

Шмигаль закликав керівників областей надати пропозиції по розгортанню мобільних госпіталів

 • 9620 переглядiв

КИЇВ. 21 жовтня. УНН. Прем’єр-міністр Денис Шмигаль закликав керівників областей надавати пропозиції про розгортання мобільних госпіталів та розширення ліжкового фонду. Про це він сказав під час селекторної наради з керівниками областей щодо ситуації з поширенням COVID-19 на території України, передає УНН з посиланням на пресслужбу уряду.

“Треба вже ухвалювати рішення про перепрофілювання лікарень. Надавайте пропозиції про розгортання мобільних госпіталів та прорахунки, наскільки можливо розширити ліжковий фонд. Всім вже прийшла субвенція, і до кінця місяця 80% ліжкомісць мають бути забезпечені подачею кисню”, - сказав Денис Шмигаль.

Зазначається, що він також повідомив статистику щодо захворюваності та заслухав інформацію про епідемічну ситуацію в Одеській, Харківській, Донецькій, Львівській областях та у місті Києві.

“Денис Шмигаль зазначив, що за розрахунками РНБО, у найближчі тижні можливе суттєве зростання захворюваності на COVID-19 у Львівській області. Прем’єр-міністр закликав голів обласних державних адміністрацій переходити від спостережного контролю до активних дій”, - вказано у повідомленні.

Повідомляється, що Прем'єр-міністр доручив головам Одеської, Харківської, Донецької, Львівської ОДА та Київської МДА проводити на регулярній основі засідання комісій ТЕБ та НС спільно з органами місцевого самоврядування.

Нагадаємо, у МОЗ опрацьовують можливість розгортання мобільних госпіталів.

Українські Національні Новини

Політика