shmigal-rozpoviv-pro-scho-spilkuvavsya-z-sholtsom

Шмигаль розповів про що спілкувався з Шольцом

 • 138783 переглядiв

КИЇВ. 5 вересня. УНН. Під час зустрічі Олаф Шольц та Денис Шмигаль обговорили весь спектр питань, які стосуються фінансів, зброї, відбудови України, санкцій, енергетичної кризи та опалювального сезону. Про це написав у своєму Telegram Денис Шмигаль, передає УНН.

Деталі

За словами прем'єр-міністра України, після російського вторгнення 24 лютого, Німеччина стала лідером серед європейських країн за розміром фінансової допомоги, надавши Україні 1,4 млрд євро. Від ЄС Україна отримала 2,4 млрд євро й очікує ще 8 млрд макрофінансової допомоги. З них 5 млрд — найближчим часом. Німеччина в цьому питанні так само активно допомагає.

Перше питання розмови — питання нових поставок зброї.

"Це окремий важливий блок, і тут є спільне бачення про необхідність нарощувати постачання важкого озброєння", — зауважив Шмигаль.

Друге питання — енергетична криза й опалювальний сезон. Як зазначив прем'єр-міністра України, Росія розв’язала енергетичну війну проти Європи. У відповідь ЄС має якнайшвидше повністю відмовитися від енергоресурсів з країни-агресора. Рішення про ембарго на російське вугілля та нафту вже є, але потрібно також ембарго на газ. Україна готова збільшувати постачання своєї електроенергії, що сприятиме енергетичній безпеці Європи. Важливо продовжувати й спільну роботу над демілітаризацією Запорізької АЕС.

І не менш важливе питання — відбудова України.

Цитата

"Уже цієї осені ми домовилися провести в Німеччині конференцію з відновлення високого рівня. Федеральний канцлер відзначив готовність сприяти детальній підготовці Плану відновлення вже зараз, аби швидко його запустити після нашої перемоги", — підкреслив Шмигаль.

Нагадаємо

Уряд Німеччини у неділю погодив план на 65 мільярдів євро, щоб послабити тиск на домогосподарства, оскільки рахунки за електроенергію різко зростають.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Шмигаль розповів про що спілкувався з Шольцом

     • 138783 переглядiв

    Окупанти випустили майже 40 снарядів по Сумській області

     • 123491 переглядiв