shmigal-obgovoriv-z-glavoyu-yeib-uchast-u-vidnovlenni-ukrayini

Шмигаль обговорив з главою ЄІБ участь у відновленні України

 • 147486 переглядiв

КИЇВ. 15 вересня. УНН. Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль провів онлайн-розмову з президентом Європейського інвестиційного банку Вернером Хойером, де обговорили відновлення Держави та підтримку малого й середнього бізнесу. Про це повідомляє урядовий портал, передає УНН.

Деталі

Денис Шмигаль і Вернер Хойер обговорили перспективи й бачення відновлення України та участь ЄІБ у цьому процесі. Прем’єр-міністр зауважив, що наразі Україна активно працює з партнерами для створення відповідної платформи середньострокової та довгострокової відбудови.

Цитата

«Переконаний, що швидкий процес євроінтеграції України та отримання повноцінного членства також покращить співпрацю з ЄІБ, адже це хороша основа для старту нових проектів відновлення, модернізації та реформування нашої країни», – зазначив Шмигаль.

Він додав, що деякі об’єкти інфраструктури необхідно відновлювати вже зараз і для цих потреб цього року Україні необхідно 3,4 млрд доларів. Шмигаль висловив сподівання, що Європейський інвестиційний банк долучиться до фінансування відновлення України, а також до державної програми грантової підтримки малого й середнього бізнесу.

Вернер Хойер під час розмови ініціював відправлення наступної місії Європейського інвестиційного банку в Україну під час якої, зокрема, буде приділена увага й цьому напрямку співпраці.

Нагадаємо

Україна отримала перші платежі в розмірі 500 мільйонів євро у вигляді негайної допомоги від Європейського інвестиційного банку. Ці кошти є частиною другого пакета екстрених заходів реагування солідарності від ЄІБ на суму 1,59 млрд євро.

Українські Національні Новини

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    Вчені пропонують заморозити полюси Землі

     • 208409 переглядiв

    Окупанти обстріляли 5 громад Сумської області

     • 169032 переглядiв