shliakh-ukrainy-do-vstupu-do-yes-bude-odnoznachno-korotshym-nizh-v-inshykh-krain-stefanishyna

Шлях України до вступу до ЄС буде однозначно коротшим, ніж в інших країн - Стефанішина

 • 22739 переглядiв

Віцепрем'єрка Ольга Стефанішина заявила, що Україна може приєднатися до ЄС швидше за інші країни-кандидати. Це можливо завдяки 10-річній інтеграції в зону вільної торгівлі та ринки ЄС.

Для України шлях до вступу в ЄС буде однозначно коротшим, адже країна вже 10 років є частиною зони вільної торгівлі та інтегрована у всі ринки ЄС. Про це розповіла журналістам віцепрем'єр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина, передає кореспондент УНН.

Деталі

Це достатньо реалістичні терміни і вже були заяви президента Європейської Ради (Шарля Мішеля - ред.), що до 2030 всі країни, тобто 8 країн приєднаються до ЄС. Для України цей шлях буде однозначно коротшим, тому що Україна вже 10 років є частиною зони вільної торгівлі. Ми вже інтегровані фактично у всі ринки ЄС і багато чого залежить від того, наскільки швидко ми зможемо інтегрувати нашу правову систему, правила, які дозволяють бути в ринку. І я впевнена, що кілька років - це максимальний поріг, який нам потрібен, аби свою роботу виконати

 - сказала Стефанішина.

Нагадаємо

Віцепрем'єр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина заявила, що Україна на половину 2024 та першу половину 2025 року хоче повністю запустити переговорний процес про вступ до ЄС і підготуватися до можливих політичних рішень.

Павло Башинський

Економіка

    Популярні

    Новини по темі