ukenru
shkoli-i-vishi-neviznanogo-pridnistrovya-skasuvali-ekzameni-prichinoyu-nazivayut-nespokiy-u-regioni

Школи і виші невизнаного Придністров'я скасували екзамени: причиною називають неспокій у регіоні

 • 91476 переглядiв

КИЇВ. 6 травня. УНН. В освітніх установах невизнаного Придністров'я скасували всі іспити, повідомляє Point.md, пише УНН.

Цитата

"Єдиний державний іспит (ЄДІ) для випускників шкіл у Придністров'ї, а також річні екзамени в інших класах цього навчального року скасовані. Те саме стосується і студентів, яким не доведеться складати ні іспити за підсумками сесії, ні випускні", - йдеться у повідломленні.

Деталі

Як вказано, підсумкові оцінки з іспитів виставлятимуться на основі поточних позначок з навчальних дисциплін.

"Таке рішення ухвалено з урахуванням складних умов, у яких доводиться працювати освітнім установам, зокрема через численні повідомлення про мінування, а також встановлення "червоного" рівня терористичної небезпеки", - пише видання.

Доповнення

25 квітня повідомлялося про вибухи у Тирасполі. 26 квітня повідомлялося, що у невизнаному Придністров'ї підірвали дві вежі зв'язку. Далі надходили повідомлення про стрілянину, у тому числі біля кордону з Україною.

Спікер Одеської ОВА Сергій Братчук заявив, що росія посилює провокації в окупованому Придністров'ї.

У Держприкордонслужбі вважають, що не можна виключати Придністров'я як територію, яку зможе використати росія для подальших дій щодо України.

Раніше в.о. командувача військ центрального військового округу росії рустам міннекаєв заявляв, що під час другої фази війни на території України буде забезпечено "вихід у Придністров'я, де також зафіксовано факти утиску російськомовного населення".

Українські Національні Новини

Новини Світу