ukenru
shiff-zvinuvativ-trampa-v-zalyakuvanni-kolishnogo-posla-v-ukrayini

Шифф звинуватив Трампа в "залякуванні" колишнього посла в Україні

 • 11554 переглядiв

КИЇВ. 15 листопада. УНН. Голова Комітету з розвідки Палати представників США Адам Шифф припустив, що повідомлення президента США Дональда Трампа в Twitter про колишнього посла США в Україні Марі Йованович під час п'ятничних слухань у справі про імпічмент є залякуванням свідків. Про це він заявив під час слухань, передає УНН з посиланням на The Hill.

"Коли ми сидимо тут - свідчимо, Президент нападає на вас в Twitter", - звернувся Шифф до Йованович, зачитуючи вголос повідомлення Трампа.

"Посол, ви проявили мужність виступити сьогодні і дати свідчення, незважаючи на те, що Білий дім і Держдепартамент закликали вас цього не робити, не дивлячись на те, що, як ви раніше свідчили, президент в протоколі цієї розмови (телефонної розмови з президентом України Володимиром Зеленським - ред.) побічно погрожував вам, а зараз президент в реальному часі нападає на вас", - продовжив Шифф.

"Який, на вашу думку, вплив це справляє на готовність інших свідків виступити і викрити протиправні дії?" - запитав він.

Коли Йованович зазначила, що це "дуже лякає", Шифф відповів: "це було розраховано так, щоб це було страшним, чи не так?". Йованович сказала, що не може говорити про його наміри, але залякування було "ефектом".

"Я хочу, щоб ви знали, посол, що деякі з нас дуже, дуже серйозно ставляться до залякування свідків", - відповів Шифф.

Нагадаємо, сьогодні в Конгресі проходять слухання у справі про імпічмент президент США Дональда Трампа, свідчення почала давати колишній посол США в Україні Марі Йованович.

Як повідомляв УНН, в той час, як дипломат давала свідчення, президент США Дональд Трамп написав у себе в Twitter, що, в яку б країну не вирушила Йованович, все "ставало погано".

Українські Національні Новини

Політика