ukenru
shestero-slidchikh-upravlinnya-spetsrozsliduvan-gpu-ne-proyshli-atestatsiyu-gorbatyuk

Шестеро слідчих Управління спецрозслідувань ГПУ не пройшли атестацію - Горбатюк

 • 13883 переглядiв

КИЇВ. 24 жовтня. УНН. Шестеро слідчих Управління спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України, яке займається справами Майдану, не пройшли тестування під час переатестації, а п’ятеро працівників уже звільнені. Про це заявив звільнений керівник Управління Сергій Горбатюк під час брифінгу, передає кореспондент УНН.

"На сьогоднішній день, за результатами вже перших тестувань, у нас 6 слідчих не пройшли до наступного терміну. Слідчий, який займався епізодом штурму Майдану і передав до суду обвинувальний акт стосовно колишнього голови СБУ, слідчий, який був у групі по розстрілах на Майдані 20 лютого і завершив розслідування передачею до суду обвинувального акту по 5 беркутівцях, слідчі, які вели розслідування стосовно узурпації влади колишнім президентом… Крім того, ще 5 були звільнені – четверо в минулу п'ятницю і я вчора", - зазначив Горбатюк.

За його словами, при великій кількості розслідуваних справ цим слідчим не треба було додатково доводити свою компетентність, утім, керівництво ГПУ вирішило інакше.

"Це відповідь чітка керівництва Генеральної прокуратури на те, які пріоритети в їхній роботі", - наголосив Горбатюк.

Водночас він розповів про кількість розслідуваних справ очолюваним ним управлінням ГПУ.

"За цей час слідчими нашого відділу (по справах щодо злочинів під час протестних акцій часів Майдану - ред.) повідомлено про підозру 448 особам, направлено до суду 298 обвинувальних актів, маємо 57 вироків", - зазначив Горбатюк.

Крім того, з його слів, у результаті роботи слідчих управління у справах про корупцію було повідомлено про підозру двом президентам України, 11 колишнім міністрам, експрем'єр-міністру, екскерівнику СБУ тощо.

Всього по корупційних справах, відзначив Горбатюк, про підозру оголошено 156 особам, справи щодо 88 осіб були направлені до суду.

Нагадаємо, керівника Управління спеціальних розслідувань Сергія Горбатюка та прокурора Олексія Донського звільнили з Генпрокуратури.

Українські Національні Новини

Політика