ukenru
shell-povidomila-pro-novu-zupinki-naftoprovodu-druzhba

Shell повідомила про нову зупинку нафтопроводу "Дружба"

 • 12666 переглядiв

КИЇВ. 6 липня. УНН. Російські поставки трубопроводом "Дружба" на нафтопереробний завод PCK у місті Шведт, федеральна земля Бранденбург знову призупинені. Таке повідомлення для видання DW підтвердив представник енергетичного концерну Shell, передає УНН.

Як і у квітні, у нафті з РФ виявили підвищену концентрацію органічних хлоридів, що може завдати шкоди обладнанню нафтопереробних заводів.

Із постачальниками й оператором нафтопроводу “Дружба” ведуться переговори з метою з’ясувати причини неполадок, сказав представник Shell. Одночасно він підкреслив, що постачання нафтопродуктами забезпечено.

Поставка нафти з Росії здійснюється через гавань Ростока. На заводі PCK в Шведті щорічно переробляється 12 млн тонн нафти в такі продукти, як дизельне паливо, бензин, гас, зріджений газ і бітум. На підприємстві працюють 1200 чоловік. Акціонерами PCK є Rosneft Deutschland, Shell Deutschland і AET. Крім заводу в Шведті, трубопровід "Дружба" поставляє нафту і на нафтопереробний завод в місті Лёйна у федеральній землі Саксонія-Анхальт.

Нагадаємо, Білорусь запропонувала підвищити тариф на транзит російської нафти в якості одного з варіантів вирішення питання компенсації за збитки, спричинені забрудненням трубопроводу “Дружба” некондиційної нафтою.

Українські Національні Новини

Новини Світу