shchob-dopomohty-ukraini-mishel-zaiavyv-shcho-yes-prahne-pryskoryty-vyrobnytstvo-boieprypasiv

Щоб допомогти Україні: Мішель заявив, що ЄС прагне прискорити виробництво боєприпасів

 • 29872 переглядiв

У Євросоюзі хочуть прискорити виробництво боєприпасів, щоб допомогти Україні захищатися від російської агресії. Про це заявив в ексклюзивному інтерв’ю Радіо Свобода президент Євроради Шарль Мішель, передає УНН.

"Європейські лідери усвідомлюють усю необхідність чітко дати зрозуміти…, що ми підтримуємо Україну в довгостроковій перспективі. Те саме стосується військового обладнання. Ми вирішили запровадити те, що називаємо Європейським фондом миру, щоб заохотити більшу військову підтримку України у координації з нашими державами-членами. Є спільна політична воля вдосконалити інструмент, вдосконалити механізм, заснований на базі, що ми хочемо надати через ЄС і двосторонню допомогу більше ракет, більше боєприпасів", – зазначив Мішель.

Президент Євроради визнав, що в минулому в ЄС недооцінювали важливість інвестицій у власні оборонні можливості. Їхній розвиток планують обговорити на саміті лідерів, запланованому на 14-15 грудня.

"Ми рішуче виступаємо за розширення промислової співпраці для створення потужної індустріальної бази в ЄС. Це означає, що в короткостроковій перспективі нам потрібно більше інвестувати. Нам потрібно більше розширюватися, мати більше європейських можливостей для допомоги Україні, а також більше інструментів у наших руках для більшого стримування. Це пункт перший. Але паралельно ми повинні працювати в середньостроковій і довгостроковій перспективах над розбудовою цих промислових баз", – наголосив топпосадовець.

Додамо

На саміті цього тижня лідери ЄС також планують розглянути й надання Україні 20 мільярдів євро на наступні чотири роки на фінансування її військових потреб.

Антоніна Туманова

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Польща: уряд Туска отримав вотум довіри

     • 25349 переглядiв