sharl-mishel-zapevnyv-u-pidtrymtsi-ukrainy-u-perehovorakh-pro-vstup-do-yes

Шарль Мішель запевнив у підтримці України у переговорах про вступ до ЄС

 • 22145 переглядiв

Президент Європейської ради Шарль Мішель переконує, що буде зроблено все можливе, щоб Україна отримала схвальне рішення в грудні на перемовинах щодо вступу в Євросоюз. Про це він заявив під час спільного брифінгу з президентом України Володимиром Зеленським та президенткою Молдови Маєю Санду, передає кореспондентка УНН.

Я повністю переконаний, що підтримувати Україну і Молдову – це наша моральна відповідальність і стратегічна відповідальність, перш за все. І друге, я повністю переконаний, що в цих складних умовах зараз, як ніколи ми маємо інвестувати в мир, процвітання і демократичні цінності. Я хочу, щоб ви чітко це розуміли, ми будемо робити все, щоб переконати 27 країн-членів, що нам потрібне схвальне рішення у грудні 

- сказав Шарль Мішель.

Деталі

Президент Європейської ради переконаний, що прийняття рішення на користь європейської України буде посланням для громади ЄС, що Євросоюз дбає про спільну стабільність і безпеку. Також, за його словами, це послання людям України і людям Молдови, що Європа є надійним партнером. Та в решті-решт - це послання кремлю та всім тим, кому не подобається людська гідність і демократичні принципи.

У свою чергу президент Зеленський на пресконференції чітко зазначив, що Україна рішуче налаштована на успішні перемовини в грудні.

"Є сім рекомендацій. Ми повинні, як би нам складно не було, їх виконувати. Сьогодні ми зробили, я вважаю усе. І якщо навіть майже все, то усе інше буде зроблено",- сказав він.

Нагадаємо

У День Гідності та Свободи до Києва прибули президент Євроради Шарль Мішель та президентка Молдови Майя Санду

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Переговори про членство в ЄС: Зеленський очікує "потужного рішення" у грудні

Ганна Оніщенко

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Дунайські порти цьогоріч подвоїли перевалку вантажів – Шмигаль

     • 25744 переглядiв

    На Донеччині затримали російських торговців зброєю

     • 12205 переглядiв