ukenru
shakhrayi-vidurili-u-pensionerki-vsi-yiyi-zaoschadzhennya

Шахраї видурили у пенсіонерки всі її заощадження

 • 8660 переглядiв

КИЇВ. 24 січня. УНН. Зловмисники, використавши давню шахрайську схему щодо підкупу родича від поліції за нібито скоєний злочин, домоглися того, що пенсіонерка з міста Конотоп віддала їм всі свої заощадження. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Сумської області, передає УНН.

"О першій годині ночі на телефон 68-річної жінки подзвонив невідомий чоловік, та, назвавшись сином, повідомив, що нібито скоїв дорожньо-транспортну пригоду, травмував людину, а сам потрапив до поліції. Тепер йому начебто загрожує кримінальне покарання, якого, втім, можна уникнути, якщо оплатити потерпілому лікування. Тож "син" попросив "матір", щоб та зібрала вдома всі наявні гроші, і передала їх чоловікові, якого він пришле. Пенсіонерка зробила все, що їй було наказано, і вже за кілька хвилин передала 1000 доларів США, 2000 євро та 18 000 гривень невідомому чоловікові біля дверей власної квартири" – йдеться у повідомленні.

Після того, як жінка віддала гроші, вона зателефонувала родичам і зрозуміла, що натрапила на шахраїв.
За даним фактом поліція відкрила кримінальне провадження за ч.1 ст. 190 (шахрайство – ред.) Кримінального кодексу України та розпочала розшук злочинців.

Нагадаємо, псевдопрацівники банку телефонують громадянам і виманюють у них конфіденційну інформацію, завдяки якій потім знімають готівку. За такою схемою на 15 тисяч гривень ошукали жителя Тернопільської області.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП