ukenru
shakhrayi-spisuvali-groshi-z-rakhunkiv-za-dopomogoyu-mobilnogo-dodatka-kiberpolitsiya

Шахраї списували гроші завдяки мобільному додатку банку - кіберполіція

 • 9220 переглядiв

КИЇВ. 16 січня. УНН. Кіберполіція викрила групу з трьох осіб, які розробили механізм перерахунку грошей клієнтів одного з українських банків завдяки його додатку для мобільного телефона чи комп’ютера. Про це повідомляє УНН з посиланням на Департамент кіберполіції Національної поліції України. 

Служба безпеки банку звернулась до кіберполіції з повідомленням про несанкціоновані списання грошей з рахунків їх клиєнтів. За результатами розслідування було викрито групу з трьох мешканців Івано-Франківська.

"Вони розробили протиправний механізм перерахунку грошей клієнтів одного із українських банків. Кошти зловмисники перераховували на підконтрольні рахунки іншого українського банку та в подальшому використовували їх на власний розсуд. При цьому несанкціоноване списання коштів було можливе лише завдяки мобільному додатку, установленому на мобільний пристрій чи комп’ютер клієнта банку", - заявили у кіберполіції.

Підозрюваних помістили під домашній арешт, їм загрожує до 8 років ув’язнення згідно з ч. 3 ст. 190 ККУ (шахрайство).
Також кіберполіція радить клієнтам банків не вводити дані своїх карток на неперевірених сайтах і здійснювати розрахунки лише на сайтах, де використовується захищений протокол "https://".

Також правоохоронці радять підключити послугу "SMS-банкінг" та періодично перевіряти свої комп’ютери на предмет вірусів.

Раніше УНН повідомляв, що кіберполіція викрила групу хакерів, що ошукала українців на понад 5 мільйонів гривень. Зловмисники брали під контроль комп'ютери, уражаючи їх вірусами, і перераховували з онлайн-банкінгу гроші на свої рахунки. 

Українські Національні Новини

Кримінал та НП