ukenru
shakhray-viduriv-bilsh-nizh-11-tisyach-grn-za-rozmitnennya-yevroblyakhi

Шахрай видурив більш ніж 11 тисяч грн за розмитнення "євробляхи"

 • 10349 переглядiв

КИЇВ. 10 січня. УНН. У Житомирській області шахрай видурив у чоловіка більш ніж 11 тисяч гривень за розмитнення автомобіля на іноземній реєстрації. Про це повідомляє УНН з посиланням на відділ комунікації поліції обласного управління поліції.

"32-річний житель с. Рачки має автомобіль "Опель" з номерними знаками іноземної реєстрації. Чоловік спробував вирішити питання легалізації автомобіля через посередників, які й порадили йому "надійну людину". Все, що дізнався про неї заявник, – це номер мобільного. Познайомились із "добродієм" уже безпосередньо під час телефонної розмови, у ході якої той переконав потерпілого у можливості зняти його транспортний засіб із реєстрації у Польщі навіть без самого авто та документів на нього. За такі послуги новий знайомий запросив 11 тисяч 200 гривень", – розповіли в поліції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні за місяць розмитнили 11 тисяч "євроблях"

У середині грудня минулого року потерпілий переказав вказану суму на названий рахунок. Потому він ще декілька разів спілкувався з "добродієм", який щоразу розповідав про нові ускладнення у вирішенні його питання. А згодом цей зв’язок з отримувачем коштів обірвався – його номер перестав працювати. Тоді чоловік звернувся до поліції.

"За вказаним фактом нині розпочато кримінальне провадження за ознаками правопорушення, передбаченого ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Поліцейські проводять заходи для перевірки отриманої інформації та встановлення особи ошуканця", – повідомили у поліції.

Нагадаємо, брокер вимагала від власника автомобіля на єврономерах хабар за сприяння швидкому розмитненню транспортного засобу.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП