ukenru
sformovano-sklad-gromadskoyi-radi-pri-nazk

Сформовано склад Громадської ради при НАЗК

 • 11193 переглядiв

КИЇВ. 24 лютого. УНН. Розпочинає свою діяльність Громадська рада при Національному агентстві з питань запобігання корупції. Її склад сформували сьогодні на установчих зборах делегати громадських об'єднань. Шляхом рейтингового голосування обрано 15 кандидатів із 44, запропонованих громадськими об'єднаннями. Про це УНН повідомили у прес-службі НАЗК.

“Впевнений, що новообрана Громадська рада при НАЗК буде ефективним медіатором між Національним агентством та суспільством“, - зазначив після завершення голосування Ігор Ткаченко, керівник апарату НАЗК, уповноважений за проведення конкурсу з формування Громадської ради.

Склад Громадської ради при Національному агентстві з питань запобігання корупції протягом 3 днів буде подано на затвердження Кабінету Міністрів України.

До Громадської ради обрано: Павло Аніськович, Тетяна Бєловол, Віктор Бобиренко,Вадим Воробйов, Костянтин Гусев, Олександра Дрік, Костянтин Єзерський, Остап Кучма, Гліб Рижов, Юрій Ромашко, Віталій Світлик Євгенович, Мирослав Сімка, Сергій Старченко, Лариса Ступак, Віктор Таран.

“Понад 30 делегатів на зборах представляли різні регіони України. Прозора та ефективна організація процесу обрання Громадської ради при НАЗК відбулася завдяки допомозі Реанімаційного пакету реформ (РПР), рушійною силою якого стала ГО “Антикорупційний штаб”, а також Програмі розвитку ООН (ПРООН), завдяки якій забезпечувалася допомога регіональним делегатам”, - відзначив Ігор Ткаченко.

Нагадаємо, що заяви та додані до них документи від громадських об'єднань щодо участі їх представників у зазначених зборах надходили до НАЗК у період з 26 січня до 14 лютого 2017 року. 113 громадських об’єднань делегували 173 представників, а саме: осіб, уповноважених представляти громадські об'єднання - 56 делегатів та осіб, які були запропоновані громадськими об'єднаннями для включення до складу ради - 44 кандидати.

Також на сайті НАЗК оприлюднено список представників громадських об’єднань, яким відмовлено в участі в установчих зборах із зазначенням підстави для відмови. Він містить 38 делегатів та 35 кандидатів від 53 громадських організацій.

Українські Національні Новини

Політика