ukenru
seym-litvi-prodovzhiv-zaboronu-na-translyatsiyu-rosiyskikh-i-biloruskikh-telekanaliv

Сейм Литви продовжив заборону на трансляцію російських і білоруських телеканалів

 • 114273 переглядiв

КИЇВ. 21 вересня. УНН. Сейм Литви ухвалив поправку до закону, що передбачає тимчасову заборону російських та білоруських телевізійних та радіопрограм у країні. Про це пише УНН, посилаючись на Delfi.

Деталі

"За" проголосувало 113 депутатів, четверо парламентарів утрималось.

Поправка передбачає тимчасову заборону на ретрансляцію та розповсюдження радіопрограм, телепрограм або окремих програм у мережі Інтернет, створених особами, які прямо чи опосередковано керовані, контрольовані або фінансуються росією та білоруссю. Положення діятиме до 16 жовтня 2024 року.

Голова Комітету Сейму з культури Вітаутас Юозапайтіс, який подав проєкт поправки до закону, заявив, що "сьогодні не може бути жодних сумнівів у тому, що ми маємо захистити свій інформаційний простір".

Рішення було ухвалено в терміновому порядку, оскільки 16 вересня минув термін дії постанови Сейму про введення надзвичайного стану на всій території Литви, яка забороняла ретрансляцію російських державних ЗМІ. Наразі режим надзвичайного стану діє лише на кордоні держави з росією та білорусією. 

Нагадаємо

У Литві вилучили підручник з російської мови зі шкільної програми, в якому рф описується як "приваблива демократична держава".

Українські Національні Новини

Новини Світу