ukenru
seryozna-politichna-nevdacha-rosiyi-britanska-rozvidka-pro-vtratu-limana

Серйозна політична невдача росії: британська розвідка про втрату Лимана

 • 186980 переглядiв

КИЇВ. 2 жовтня. УНН. Російські війська остаточно втратили контроль над стратегічно важливим містом Лиман у Донецькій області й, імовірно, зазнали значних втрат. Це чергова невдача росії, яка посилить тиск на командування армії рф. Про це йдеться у звіті розвідки Міноборони Великої Британії, пише УНН.

Деталі

"1 жовтня 2022 року російські війська в місті Лиман Донецької області відступили на тлі наступу України. Імовірно, Лиман захищали неукомплектовані підрозділи західного та центрального військових округів росії, а також контингентів добровільно мобілізованих резервістів. Сили, ймовірно, зазнали значних втрат, коли відійшли єдиною дорогою з міста, яка все ще була під контролем росіян", – ідеться у повідомленні.

Як повідомила британська розвідка, Лиман важливий з оперативного погляду, оскільки контролює основну дорогу через річку Сіверський Донець, за якою росія намагається зміцнити свою оборону.

"Вихід росії з Лимана також є серйозною політичною невдачею, враховуючи, що він розташований у Донецькій області – регіоні, який росія нібито планувала "звільнити" і намагалася незаконно анексувати. Виведення призвело до чергової хвилі публічної критики російського військового керівництва з боку високопосадовців. Подальші втрати території, імовірно, призведуть до посилення цієї публічної критики та посилять тиск на вище командування", – ідеться у звіті.

Latest Defence Intelligence update on the situation in Ukraine - 2 October 2022

Find out more about the UK government's response: https://t.co/UByep7EnYS

#StandWithUkraine  pic.twitter.com/zvR1BPU9Xe

— Ministry of Defence  (@DefenceHQ) October 2, 2022

Нагадаємо

Американський інститут введення війни (ISW) заявив, що путіна більше турбують Херсон та Запоріжжя, ніж Луганська область. Поразка під Лиманом свідчить про те, що президент росії виключає з пріоритету оборону Луганської області на користь утримання окупованих територій на півдні України.

Українські Національні Новини

Війна