ukenru
seriya-zemletrusiv-na-filippinakh-kilkist-zhertv-zrosla-do-8

Серія землетрусів на Філіппінах: кількість жертв зросла до 8

 • 17549 переглядiв

КИЇВ. 27 липня. УНН. Щонайменше вісім людей загинули, ще близько 60 отримали поранення в результаті серії землетрусів, що сталися в суботу на Філіппінах. Про це повідомило агентство AFP з посиланням на місцеву владу, передає УНН.

За даними Геологічної служби США, за останні години на території муніципалітету Ітбаят (провінція Батанес) на півночі Філіппін і в водах поблизу нього відбулося не менше чотирьох землетрусів. Їх магнітуда склала відповідно 5,4; 5,9; 4,5 і 5,7. Загроза цунамі не оголошувалася.

Раніше надходила інформація про п'ять загиблих і 12 постраждалих.

Як повідомив агентству глава адміністрації Ітбаята Рауль де Сагон, жертвами землетрусів стали не менше восьми осіб, близько 60 постраждали. Як зазначає AFP, кілька будівель було зруйновано. За словами влади, багато місцевих жителів під час удару стихії перебували в своїх будинках, так як землетруси почали відбуватися, коли було ранній ранок.

Філіппіни входять в так зване Тихоокеанське вогняне кільце - ланцюг сейсмічно активних зон і вулканів, в тому числі підводних, що розтягнулися від берегів Мексики через Гавайські острови і Індонезію на південь до Нової Зеландії.

Українські Національні Новини

Новини Світу