ukenru
sergiy-rudenko-sprava-nabu-proti-omelyana-vidpovid-na-perekriti-koruptsiyni-skhemi

Сергій Руденко: Справа НАБУ проти Омеляна - відповідь на перекриті корупційні схеми

 • 9246 переглядiв

КИЇВ. 18 вересня. УНН. Звинувачення НАБУ на адресу міністра інфраструктури України Володимира Омеляна могло стати відповіддю на його успіхи в боротьбі з корупцією в галузі. Таку думку висловив український журналіст Сергій Руденко на своїй Facebook-сторінці.

Він нагадав, що за півтора року Омеляна в кріслі міністра не відбулося жодного корупційного скандалу в відомчих держкорпораціях, в іншому випадку, вважає Руденко, Омелян давно "сидів би в СІЗО без права на заставу".

На думку журналіста, заяви міністра про масштаби корупції в "Укрзалізниці" і його лобізм заходу на ринок ірландського лоукостера Ryanair, який "посунув" рокам монополію МАУ, що будувалася роками, не могли не залишитися непоміченими.

"Зверніть увагу, що справа Омеляна потрапила до суду тоді, коли він намагався з'ясувати, куди ж зникає щорічно з "Укрзалізниці"15 млрд грн. Знав би і мовчав, напевно, ніхто б міністра і не зачепив. Тим, хто тирить по кишенях 550 млн доларів, погодьтеся, є що втрачати. Це не вживане авто або кілька місяців не задекларованого проживання в чужому будинку", - пише Сергій Руденко.

Як повідомлялося раніше 13 вересня НАБУ вручило Володимиру Омеляну підозру в незаконному збагаченні і недекларуванны. 14 вересня Солом'янський райсуд Києва відпустив міністра на поруки. У той же день стало відомо про аналогічні звинувачення на адресу ще двох представників "Народного фронту" - міністра юстиції Павла Петренка і народного депутата Антона Геращенка.

Українські Національні Новини

Політика