ukenru
serbiya-ne-mozhe-vstupiti-do-yes-cherez-problemi-z-kordonom

Сербія не може вступити до ЄС через проблеми з кордоном

 • 12223 переглядiв

КИЇВ. 23 січня. УНН. Президент Сербії Олександр Вучич розповів про нещодавню заяву посла Франції про те, що Сербія не може увійти в ЄС без вирішення проблеми з Пришною (столицею частково визнаної Республіки Косово), передає УНН з посиланням на happytv.

“Нам потрібно підписати обов’язкову угоду з Пришною, якщо ми хочемо приєднатися до ЄС. Насправді, це означає, що у нас немає прикордонних проблем, але є невирішені питання”, — сказав він під час ефіру.

Вучич нагадав недавнє висловлювання одного з іноземних дипломатів, який заявив, що Сербія повинна укласти юридичний документ з Косово, що передбачає вирішення питання кордонів. У зв’язку з цим президент сказав, що не ухилятиметься від такої угоди, оскільки це “менше зло, так як хорошого рішення немає”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сербія може вступити в ЄС до 2025 року - Йоханнес Хан

Він додав, що “через два або два з половиною місяці скаже, що думає з цього питання”, а якщо народ його не підтримає, то “це буде поразкою його політики”.

Також додав, що хтось повинен вирішити проблему кордонів і незалежності Косова, хоча ніхто і не бере на себе відповідальність.

Українські Національні Новини

Новини Світу