serbiia-kupyla-11-vertolotiv-mi-35-u-kipru-dlia-posylennia-vps

Сербія купила 11 вертольотів Мі-35 у Кіпру для посилення ВПС

 • 23565 переглядiв

Сербія придбала 11 російських вертольотів Мі-35 у Кіпру, частково заплативши за них власною зброєю, щоб посилити свої військово-повітряні сили, як заявив президент Вучич. Країна продовжує балансувати між Сходом і Заходом, придбавши різні міжнародні військові технології.

Сербія придбала 11 військових гелікоптерів Мі-35 російського виробництва на Кіпрі. У такий спосіб країна намагається зміцнити свої військово-повітряні сили та зберегти регіональну військову перевагу. Про це заявив президент Сербії Александар Вучич під час огляду техніки, повідомляє Reuters, передає УНН.

Деталі

Зазначається, що 2021-го Кіпр та Сербія домовилися про закупівлю застарілих Мі-35, які потребують капітального ремонту. Ціна була невизначеною. Белград розплатився, експортуючи зброю сербського виробництва.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ексгенерал СБУ Наумов може вийде на волю в Сербії в грудні - ЗМІ

Ми заплатили більш ніж половини нашим кіпрським братам нашою зброєю головним чином — артилерією"

сказав Вучич журналістам на презентації на військовій авіабазі Батайніца поблизу Белграда.

Як пише видання, Сербія досі покладається на колишні радянські військові технології, але в останні роки вона почала закуповувати західні та китайські системи озброєння і літаки.

Контекст

Нещодавно Вучич заявив про переговори щодо купівлі винищувачів Rafale у французької компанії. Сербія є військово-нейтральною, але приєдналася до програми НАТО "Партнерство заради миру" для країн, які не прагнуть приєднатися до альянсу.

Белград згорнув військову співпрацю з Москвою після того, як Росія вторглася в Україну, і засудив війну. Але на відміну від ЄС та інших західних країн, вона не запровадила санкції проти Москви.

Лілія Подоляк

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Сербія купила 11 вертольотів Мі-35 у Кіпру для посилення ВПС

     • 23565 переглядiв

    На Хмельниччині вибухи, працює ППО – ОВА

     • 24116 переглядiв

    У Бельгії вандали зруйнували 85 єврейських могил

     • 21542 переглядiв

    В окупованому Джанкої у Криму прогриміли вибухи

     • 23740 переглядiв