ukenru
sentsov-poprosiv-obigrivach-ta-televizor-u-kameru-v-rosiyskiy-vyaznitsi

Сенцов попросив обігрівач та телевізор у камеру в російській в'язниці

 • 7858 переглядiв

КИЇВ. 22 травня. УНН. Стан здоров'я українського політв'язня Олега Сенцова у російській в'язниці стабільний. У камері, де він перебуває, стабілізувалася температура, при цьому українець попросив поставити йому обігрівач та телевізор. Про це в ефірі "5 каналу" заявив його адвокат Дмитро Дінзе, передає УНН.

"Стан його здоров'я стабільний. До нього щодня приходять лікарі. Приходили й представники прокуратури. У камері, де він перебуває, стабілізувалася температура. Там була достатньо низька температура у +16 градусів. Зараз все нормально. Відповідно, його стан задовільний", - зазначив Дінзе.

Адвокат також додав: "Олег попросив обігрівач та телевізор в камеру, якщо це буде можливо. Я поставив запитання про ці два предмети, однак відповіді не отримав".

Щодо можливих варіантів повернення Олега Сенцова в Україну потрібно розглядати всі можливі варіанти, додав Дінзе.

"Побутує така думка, що чим більше акцій проводиться, чим більше галасу нагнітається довкола Олега Сенцова, тим більшу ціну буде просити і більшу вигоду може отримати Росія, виходячи з обміну. Тому це такий собі варіант торгівлі людською долею - у цьому випадку для Росії", - зазначив правозахисник.

"Я цілком припускаю будь-який варіант, який може бути запропонований як українською стороною, так і російською. Можна, як пропонувалося, і кілька осіб обміняти на Сенцова та Кольченка, і одну людину пропонували. Будемо чекати на результати…Будь-який обмін, на який погодиться Росія, буде прийнятним", - уточнив він.

Нагадаємо, Сенцов оголосив безстрокове голодування.

Як повідомляв УНН, Сенцов був засуджений російським судом до 20 років позбавлення волі 25 серпня 2015 року за обвинуваченням у підготовці терактів у Криму.

Українські Національні Новини

Суспільство