ukenru
sentsov-otrimav-premiyu-ukrainian-id-awards

Сенцов отримав премію Ukrainian ID Awards

 • 10084 переглядiв

КИЇВ. 22 жовтня. УНН. У понеділок в Українському домі у Києві відбулася урочиста церемонія вручення Олегу Сенцову премії Ukrainian ID Awards. Нагороду українському режисерові було присуджено за незламну силу у боротьбі за ідеали свободи. Про це повідомляє УНН з посиланням на сторінки Олега Сенцова і премії у Facebook.

Щорічна премія Ukrainian ID Awards відзначає видатних українців за значні досягнення та ефективні практики в ім’я процвітання та гуманізації суспільства і вручається у Каневі на Тарасовій горі під час спеціальної урочистої церемонії Міжнародного економіко-гуманітарного форуму Ukrainian ID.

Ім’я лауреата першої премії офіційно було оголошено 7 червня 2018 року. Ним став незаконно ув’язненний кінорежисер, сценарист та письменник Олег Сенцов, який був активним учасником Євромайдану та громадянського спротиву анексії Криму Росією. У 2015 році російський суд визнав його винним і засудив до 20 років колонії суворого режиму. Під час проведення премії Олег знаходився у російській в’язниці, перебуваючи на межі життя та смерті.

Нагадаємо, Денісова та Сенцов обговорили дорожню карту щодо українських полонених у РФ.

Українські Національні Новини

Суспільство