ukenru
sentsov-nikoli-ne-podast-prokhannya-pro-pomiluvannya-yamalskiy-ombudsmen

Сенцов ніколи не подасть прохання про помилування – ямальський омбудсмен

 • 9834 переглядiв

КИЇВ. 6 вересня. УНН. Засуджений в РФ український політв’язень Олег Сенцов, який перебуває у виправній колонії №8 у місті Лабитнангі Ямало-Ненецького автономного округу (ЯНАО), не планує подавати прохання про помилування. Про це в четвер повідомив уповноважений з прав людини в ЯНАО Анатолій Сак, який зустрівся з Сенцовим, передає УНН з посиланням на ТАСС.

"Ніяких клопотань він не писав, і ні до кого він не звертатиметься ... У мене раніше була з ним розмова з цього приводу (про помилування - ред.). Він сказав: "Не буду звертатися, ніколи", - сказав Сак.

Омбудсмен додав, що Сенцов не має наміру припиняти голодування.

Сак також повідомив, що стан режисера за два останніх місяці не змінився.

"Я був в колонії № 8, перевіряв медсанчастину, зайшов в палату до Сенцова. Для людини, що знаходиться в режимі голодування вже 115 днів, засуджений виглядає цілком здоровою людиною, адекватний, спокійний в спілкуванні, в добровільному порядку, без примусу йому надається медикаментозна допомога у вигляді крапельниць. Я запитав, як самопочуття. Він відповів: "Анатолій Іванович, поки Вас не було два місяці (Сак був у відпустці - ред.) ніяких змін в своєму організмі я не відчуваю, все нормально", - сказав Сак.

Омбудсмен наголосив, що на його запит у середу медики дали йому довідку про стан Сенцова.

"Його стан відносно задовільний для режиму, в якому він знаходиться. Мабуть, його організм адаптувався до того режиму, він же молодий ще, але в будь-який час може дати збій", - пояснив Сак.

"У мене також виникло питання під час бесіди, чи виходить він, гуляє він. Він відповів, що вільно переміщається по своїй палаті, вона більше 20 кв. метрів, спокійно сам ходить в туалет, скарг на медперсонал і дії співробітників ВК немає, ні в чому не має потреби", - додав омбудсмен.

Як повідомляв УНН, раніше комісія з питань помилування в Ямало-Ненецькому окрузі повідомила, що отримала два клопотання про помилування Олега Сенцова - від його матері і архієпископа Сімферопольського і Кримського Климента, - проте не може їх прийняти, оскільки це не відповідає процедурі. Прохання про помилування, як стверджується, повинен подати сам Сенцов особисто.

Українські Національні Новини

Політика