senat-ssha-zablokuvav-zakonoproekt-pro-dopomohu-ukraini

Сенат США заблокував законопроект про допомогу Україні

 • 35119 переглядiв

У Сенаті США у середу заблокували законопроект про надзвичайні витрати щодо надання мільярдів доларів безпекової допомоги Україні та Ізраїлю, оскільки республіканці наполягали на своїх вимогах щодо посилення заходів контролю за імміграцією на кордоні США з Мексикою, пише УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

Голосування було 49 за і 51 проти, у результаті чого фінансування в 110,5 мільярда доларів не набрало 60 голосів, необхідних у Сенаті зі 100 законодавців, щоб прокласти шлях до початку дебатів, що ставить під загрозу прагнення президента США Джо Байдена надати нову допомогу до кінця 2023 року, вказує видання.

Голосування проходило за партійною лінією: кожен республіканець у Сенаті проголосував проти, а також сенатор Берні Сандерс.

Законопроект надає близько 50 мільярдів доларів нової допомоги у сфері безпеки для України, а також гроші на гуманітарну та економічну допомогу Україні, плюс 14 мільярдів доларів для Ізраїлю, який бореться з ХАМАС у секторі Газа.

Лідер більшості в Сенаті США Чак Шумер, демократ, також проголосував "проти", щоб мати можливість знову провести цей захід у майбутньому. 

Республіканці заявили, що дуже важливо виступити за посилення імміграційної політики та контроль над південним кордоном.

Навіть якщо законопроект буде ухвалено Сенатом, його все одно необхідно буде схвалити в контрольованій республіканцями Палаті представників, де десятки республіканців проголосували проти допомоги Україні, включаючи спікера Майка Джонсона, зазначає видання.

Доповнення

До законопроекту про надзвичайні витрати включено 20 мільярдів доларів на безпеку кордонів США.

Шумер заявив у вівторок, що спробує вийти з глухого кута, запропонувавши республіканцям можливість внести до законодавства поправку про прикордонну політику.

До вечора середи про таку поправку не було оголошено.

Юлія Шрамко

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Сенат США заблокував законопроект про допомогу Україні

     • 35119 переглядiв

    росіяни за добу поранили чотирьох жителів Донеччини

     • 31215 переглядiв

    Уночі рф атакувала Одещину, є загиблий - Кіпер

     • 33788 переглядiв

    У небі над Україною вночі знищили 15 з 18 ворожих "шахедів"

     • 31086 переглядiв

    Сніг, дощ і морози: синоптики дали прогноз на три доби

     • 30411 переглядiв