senat-ssha-ukhvalyv-rekordnyi-oboronnyi-biudzhet-na-886-mlrd-dolariv

Сенат США ухвалив рекордний оборонний бюджет на 886 млрд доларів

 • 29034 переглядiв

Сенат США ухвалив оборонний бюджет у розмірі $886 млрд, що на 3% більше, ніж минулого року, зі значною двопартійною підтримкою та положеннями про надання Україні пакету допомоги у розмірі $300 млн до 2026 року.

Члени Сенату США підтримали законопроект, передбачаючий виділення рекордних 886 млрд доларів на оборону, що на 3% більше, ніж минулого року, повідомляє Reuters, пише УНН.

Деталі

Сенат США підтримав законопроект про оборонну політику на рекордні 886 млрд доларів, що на 3% більше, ніж торік. Законопроект про бюджетні асигнування на потреби національної оборони був ухвалений за значної підтримки як демократів, так і республіканців.

Зазначається, що ухвалений законопроект також дозволить підвищити зарплати військовим, закупити боєприпаси та літаки, а також буде направлений на допомогу Україні.

Законопроект також передбачатиме виділення Україні 300 млн доларів до кінця 2026 року.

У минулому році Сенат Конгресу США затвердив оборонний бюджет Сполучених Штатів на наступний рік на 858 млрд доларів.

"Однак ця цифра є крихітною порівняно з 61 мільярдом доларів допомоги Україні, яку Байден попросив схвалити у Конгресі, щоб допомогти Києву, який бореться з російським вторгненням, яке почалося в лютому 2022 року", - зазначає видання.

Нагадаємо

У Сенаті США заблокували законопроєкт про надзвичайні витрати щодо надання мільярдів доларів безпекової допомоги Україні та Ізраїлю, оскільки республіканці наполягали на своїх вимогах щодо посилення заходів контролю за імміграцією на кордоні США з Мексикою.

Посол України в США Оксана Маркарова заявляла, що сенат США повторно внесе на голосування законопроєкт про надзвичайну допомогу Україні.

Павло Башинський

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Армія рф била по Куп'янську, є пошкодження

     • 34525 переглядiв

    В міноборони рф заявили про "збиття" девʼяти дронів вночі

     • 133252 переглядiв