ukenru
senat-ssha-skhvaliv-rozshirennya-sanktsiy-proti-rf

Сенат США схвалив розширення санкцій проти РФ

 • 14272 переглядiв

КИЇВ. 14 червня. УНН. Сенат США переважною більшістю голосів схвалив законопроект щодо розширення санкцій щодо РФ, передає УНН із посиланням на РІА "Новости".

Як пише видання, нові заходи представлені у вигляді поправки до законопроекту про застосування санкцій щодо Ірану. При цьому в документі є положення, що не дозволяє президенту Дональду Трампу послабити або скасувати вжиті заходи без схвалення конгресу.

Запропоновані санкції передбачають скорочення максимального терміну ринкового фінансування російських банків до 14 днів, а компаній нафтогазового сектора - до 30 днів. Крім того, протягом 180 днів після введення поправок глава Мінфіну США повинен представити в конгрес доповідь про можливі наслідки поширення санкцій на суверенний борг Росії.

Тепер законопроект перейде на розгляд палати представників конгресу, звідки в разі затвердження відправиться на підпис главі Білого дому.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Д.Трамп продовжив санкції відносно влади Білорусі

Нагадаємо, 13 червня старші сенатори Демократичної і Республіканської партій напередодні досягли двопартійної домовленості щодо нових санкцій проти Росії і дозволять конгресу не погоджувати спробу президента США Дональда Трампа пом'якшити покарання щодо Москви.

Українські Національні Новини

Політика