senat-ssha-nastupnoho-tyzhnia-rozghliane-zakonoproekty-pro-dopomohu-izrailiu-ta-ukraini

Сенат США наступного тижня розгляне законопроекти про допомогу Ізраїлю та Україні

 • 30149 переглядiв

Наступного тижня Сенат США планує розглянути законопроекти про допомогу Ізраїлю та Україні, причому лідер більшості Шумер наполягає на двопартійній підтримці, незважаючи на розбіжності щодо фінансування безпеки південного кордону США.

Сенат США розпочне розгляд законопроєктів про допомогу Ізраїлю та Україні вже наступного тижня. Про це заявив лідер сенатської більшості Чак Шумер, додавши, що законопроєкт про допомогу необхідний навіть за відсутності згоди з республіканцями щодо фінансування заходів з безпеки південних кордонів США. Про це пише Reuters, передає УНН.

Я збираюся поставити їх на голосування наступного тижня, сподіваюся, з двопартійною підтримкою, тому що це єдиний спосіб зробити це

сказав Шумер на щотижневій пресконференції.

Контекст

Спікер Палати представників Конгресу США Майк Джонсон подав законопроєкт про тимчасове фінансування федерального уряду, де пропонував не включати до нього допомогу Україні та Ізраїлю та гроші на захист південного кордону США. На думку спікера, питання виділення коштів на допомогу Ізраїлю, Україні та на зміцнення кордону має розглядатися у відриві від законопроєкту щодо фінансування уряду, щоб уникнути шатдауну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Майк Джонсон впевнений, що Конгрес США схвалить допомогу Ізраїлю та Україні до Різдва

Як повідомляв УНН, радник з національної безпеки США Джейк Салліван заявив, що Білий дім закликає Конгрес якнайшвидше схвалити допомогу Україні.  За його словами, національним інтересам Сполучених Штатів буде завдано серйозної шкоди, якщо США не зможуть забезпечити і підтримувати фінансування допомоги, зокрема Україні.

Лілія Подоляк

Політика

    Популярні

    Новини по темі