senat-odnogolosno-zatverdiv-brink-poslom-ssha-v-ukrayini

Сенат одноголосно затвердив Брінк послом США в Україні

 • 162259 переглядiв

КИЇВ. 19 травня. УНН. Американський Сенат у середу ввечері одноголосно затвердив кар'єрного дипломата Бріджит Брінк на посаді посла США в Україні, поклавши край трирічному періоду без затвердженого посланця в Києві, пише УНН з посиланням на Politico.

Деталі

Брінк, яка наразі є послом США в Словаччині, пройшла через процес затвердження в Сенаті на тлі того, як законодавці з обох партій наголошували на нагальній необхідності мати в Україні високопоставленого дипломата, поки вона піддається нападу з боку росії.

"Присутність посла там у цей критичний час, коли Сполучені Штати продовжують допомагати українському народу… це чудово, це добре, і це допоможе просунути справу миру, безпеки та свободи. Я повністю впевнений, що вона буде видатним послом", — заявив лідер більшості у Сенаті Чак Шумер після того, як Брінк була затверджена.

За напрямком Шумера комітет із міжнародних відносин прискорився з затвердженням Брінк. Слухання за її затвердженням відбулося минулого тижня, а раніше в середу комітет позитивно проголосував за її кандидатуру для винесення питання до зали Сенату. За лічені години усі 100 сенаторів погодилися затвердити її на посаді.

Затвердження Брінк сталося того ж дня, коли США офіційно знову відкрили своє посольство в українській столиці. Воно було закрите з того часу, як у лютому почалося вторгнення росії.

Доповнення

Останній затверджений Сенатом посол в Україні Марі Йованович була звільнена Дональдом Трампом у 2019 році, на тлі того, як тодішній президент США домагався розслідування щодо своїх політичних суперників. Ця сага призвела до першого імпічменту Трампа.

Брінк обіймала кілька посад у дипломатичному корпусі, зокрема була заступником помічника держсекретаря в Бюро у справах Європи та Євразії Державного департаменту. Вона розмовляє російською мовою і працювала в посольствах США в Сербії, на Кіпрі, в Грузії та Узбекистані.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Сенат одноголосно затвердив Брінк послом США в Україні

     • 162259 переглядiв

    ООН: без українського зерна світ чекає на голод

     • 148747 переглядiв

    Польща відправить в Україну 25 тисяч тонн бензину

     • 102932 переглядiв

    У білорусі заборонили продаж книги Орвелла "1984" – ЗМІ

     • 171669 переглядiв